Despre DURERI

Despre DURERI

Mesajde calauza » Dum Oct 29, 2023 8:24 am

29.10.2023
Despre durerile din ”zonele de jos”..
Mai precis, cele ovariene și cele de colon.
Sigur, ați priceput, nu sunt medic, nici medic specialist însă am un ”kilometraj la bord”, o rată de uzură și RK uri (reparații capitale) care-mi permit să vorbesc despre una sau alta și, cum vă spun mereu, VERIFICAȚI (!).

Dacă durerile de ovare și cele de colon (ca și cele de oase sau articulații) PAR să apară în legătură cu ceva frig (nu neapărat îngheț) și cedează la căldură, VERIFICAȚI ! Dați-le căldură, nu vă aruncați mințile către cancere. Cancerele apar ca urmare a unei atitudini de frondă, de sfidare și ignorare a semnelor, a faptului că nu luați măsuri atunci când trupul vă solicită un pic de atenție.. E un fel de sensibilitate (reumatismul din vechime),.. oblojiți-l cu dragoste, că v-a susținut la toate năzdrăvăniile (păcatele).

La vârste înaintate (ca a mea), este firesc un cancer generalizat pentru că sfârșitul trebuie să aibă un nume iar medicina să învețe - inutil - ceva. Cei care au copii în creștere, întreținere, nu e firesc să aibă cancere ci SESIZĂRI că trebuie să schimbe ceva în alimentație, viață, obiceiuri.. nu trebuie să moară sau să sufere coșmarul unui cancer sau alte coșmaruri medicale. Nu cred că trebuie să prelungești artificial (tehnic) viața unui bătrân ci să-l lași să plece la o odihnă veșnică, să facă loc celor care duc planeta mai departe.

Atât.. să vedem cum suportă forumul.

30.10.2023
Hai, că mă mai suportă..
Dacă nu puteți adormi sau aveți un disconfort ilogic,.. (să spunem că nu acceptați încă să puneți o căciuliță sau fes (nici eu)) dar puneți la cap, pe pernă, lângă creștet, un oarece moale (fin și moale, nu prea gros).. să zicem un mic șal sau fular - să fie acolo, să se găsească, să simtă creierul că-l băgați în seamă cu drag și grijă. Uneori creștetul va pleca de lângă el, alteori îl va dori până la frunte dar e acolo..

*****
Și tot azi, că m-a călcat pe ”algoritmii„ mei, compotul de mere are cu totul alte efecte decât compotul de pere ! Compotul de mere (evident NU rece, de la frigider) are rostul de a ”lega” stomacul, de a opri diareea (ca și sâmburii de măsline). Compotul de pere,.. invers - deblochează constipațiile. Ar fi bine să nu le amestecați că n-o să prea știți ce e cu organismul vostru - nici el nu mai știe săracu´ la ce stimuli băgați în el, ce vreți de la el și de ce-i bombardați fiziologia, de ce-i diluați sucurile gastrice.. cu tot felul de ”descoperiri” și considerațiuni demonstrate științifico - nutriționist.

Seniori, atenție ! La voi nu mai ”merge” ce mergea ! Nu mai amestecați aiuristic, neatent, lapte cu bere, cu salate, cu sucuri, cu apă, cu supe cu... Mâncați cu încetul, atent și conștient de ”mers”.. ce merge după ce merge: rece ? NU !; fierbinte ? Nu prea; dulce ? Mai rar; gras ? Hmmm.. puțin, cu atenție, ceva murături și pâine să absoarbă grăsimea și nu beți decât, eventual. ceva supă caldă după grăsime (carne) altfel se "sleiesc” în stomac; des.. nu mai des de 4 ore; mult ? Nu mai mult de 300gr cu totul,... Suntem oleacă mai ruginiți, nu vă luați după ”curente” că vă trag la fund..

13.12.2023 .. despre hernii..
Unele dintre ele că SLAVĂ DOMNULUI.. știu puține dintre ele - la cele care se lasă pe picior și dor groaznic..

Când sunteți în criză (dureri mari de picioare.. picior mai precis) nu urlați,.. apucați-vă de aceste exerciții simple: https://www.youtube.com/watch?v=B45ejaLve8g ..... Le-am lipit și pe FB, pe 13 decembrie 2023.

La extensiile acelea - elongații (se cheamă) - cu adevărat minunate.. nu întindeți vârfurile picioarelor ci țineți-le la 90 grade.. altfel vă apucă niște crampe (mult mai dureroase decât criza de hernie) din care ieșiți.. când ieșiți. Atenție la mișcări: nu bruște, nu directe, cu blândețe.. nu suntem reciclabili. Nu vă ridicați din pat direct, la 90 grd, ci mai pe ocolite, ușor.. că ”nu dau turcii” ci politicienii :lol:

20.03.2024 nu numai la bătrânețe
Pentru cei care suferă de frig sau de frica frigului (rămășițe dureroase ale unui sistem politic pe care e greu să le depășim psi "chiar dacă"..)

La vreme rece, vârsta și nu numai, ne afectează chestii.. Prima măsură este căldura - se obține cum se obține...

La Carrefour, se găsesc niște pături (pleduri) TEX de diferite culori și mărimi. Eu vă recomand pe cele 200 / 220 sau cam așa. Sunt plastic 100% dar nu fac rău pielii, nu isterizează nervi și așa agitați. Verific pe mine de mult timp ... dar fiecare are propria sensibilitate (schimbătoare și ea). Mi-am luat 2 pleduri și le folosesc pe post de cearceafuri (sunt cam 100 lei bucata, se spală și se usucă rapid). Le pun pe ambele între cearceaful de pat și plăpumioară și mă bag între ele. Se încălzesc mai repede decât bumbacul.
    
Dacă vă bântuie și dureri reumatice, folosiți fie mir, fie orice unguent anti inflamator (antireumatic).

Indiferent de preț, au aceleași principii de acționare / funcționare.. asupra inflamației articulațiilor (șaibelor :lol: ).. le dezumflă și nu mai apasă pe nervi (care se supără și ne dau dureri).

Noapte bună viață...

21.03.2024 despre durerile ”după ureche”
Înainte de a citi și de a VERIFICA toate cauzele posibile ale "durerii după ureche" pe care le găsiți pe net, verificați două:

1. frigul la cap .. puneți și scoateți alternativ (la o distanță de câteva minute cât să simțiți efectul) o căciulă subțire, fes,.. care să acopere capul și urechile;

2. brațele ramei ochelarilor care ar putea fi cam strâmte și să fi presat mai mult locul. Aici e puțin mai greu pentru că va trebui să deplasați în sus aceste brațe și se modifică "dioptriille" (felul în care citiți sau priviți un ecran, o foaie)..
Dar feng - șuiu' (liniștea, confortul,..) merită un mic efort și analiză.

Oricum, puteți încerca să ungeți ușor locul (după ureche) cu ”balsam” (alifie chinezească la borcănele mici, numai din farmacii). Apoi spălați bine mâinile să n-atingeți ochii sau alte locuri delicate.

După câteva zile de la această verificare, verificați și alte cauze de pe net.

26.03.2024 ... ”contorsionism și plastică”..

Cu fiecare avort (întrerupere de sarcină) vă răsuciți, cu voia voastră, soarta - și tu, și ceilalți..

Fiecare ființă creată de Tatăl avea un rost.. l-ați aruncat la gunoi.
Considerați că v-ați dat ”la-ntors” viața și nu vă mai întrebați. Suferiți și gata.. asta e, nu vă mai căutați ”de ce -urile” și nu-i mai învinuiți pe alții.

Am fost prea "criptată (metaforizată)" ? Să exersăm o decriptare (tălmăcire, traducere, interpretare (semantică)):
Dacă eu, asemenea unor miliarde de femei (de-a lungul mileniilor) speriate de niște prunci primiți "neplanificat", am avortat sau am fost împinse de nevoi și / sau ajutate, lămurite să avortăm... și am ucis pruncii aceia,.. și am primit, totuși, șansa să avem alții... care nu s-ar fi născut (probabil, niciodată "pentru că") am umplut lumea cu pruncii care au primit o șansă "consecință".. ce am făcut cu soarta noastră și a lumii ?! Mare parte din omenire e consecință a unor aventuri "aromatice" (teorie britanică).

Atunci, de ce ne supărăm pe lume, pe societate ? Asta am făcut cu toții.. într-un val nebun de înțelegere a neînțelesului iar când unii spuneau că e păcat, îi consideram nebuni (ce știu ei despre problemele noastre ?).

Fertilitatea și abstinența, probabil, sunt de la Creator (Tatăl nostru, Dumnezeul unic), de ”sus”.
Concepția, sexul, de la ce etaj provin ?
Sufletul, îngăduința ca o sămânță între miliarde să se facă prunc, ale cui sunt ?

Împreună am făcut lumea asta și, așa cum e.. priviți înapoi prin artă și istorie.. e mai bună decât toate... dar / iar noi plătim pentru ce am făcut cu toții și ne întrebăm aiurea despre "fericire" sau liniște.

Cine a avut fericire sau liniște ? De ce pierdem timpul cu filozofii sterile și păguboase (bolnăvicioase) în loc să curățăm planeta și pe noi înșine odată cu ea ?!
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 83
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Igienă și sănătate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 2 vizitatori

cron