Resturile, deșeurile lemnoase, vegetale

Resturile, deșeurile lemnoase, vegetale

Mesajde calauza » Joi Oct 19, 2023 8:27 am

19.10.2023
Mă voi călca singură pe picioare copiind o postare dar e musai s-o pun la locul ei.. pentru că nu e adresată numai primarului general ci tuturor românilor care, cu mintea, trupul sau banii, POT FACE. Datorez asta naturii, acelui duh care m-a împins să cunosc viața la sat în anii 2020, să văd cu ochii mei, să mă confrunt cu problemele mele, să văd irosirea pe un simplu pogon.. s-o pot evalua la nivel de țară...

Populații uriașe de pe glob s-ar bucura de așa o pomană cerească.. Spun asta de foarte mulți ani.. cam plictisitor dacă nu pot da eu exemplu. Viața îmi înghesuie argumente în loc să mă lase să mă bucur de puținul..

La nivel de țară (nu numai a noastră) este o cantitate uriașă de material vegetal (resturi de lemne, frunze, crengi) care se irosește. Tot acest material vegetal, lemnos din demolări, adus de ape, din cutremure, din dezastre, păduri, curți particulare sau parcuri,.. TREBUIE strâns (adunat, colectat) și prelucrat în brichete, cărbuni sau alte produse naturale cu care se poate face focul și asigură încălzirea și hrana populației.

Ele trebuie distribuite gratuit populației... pentru fiecare după putința eforturilor personale dar și de societate.

Pentru asta, întreaga populației trebuie să-și aducă aportul.

Ca să nu fie accidente, aceste materiale trebuie prelucrate permanent, imediat: strânse, fărâmate, prelucrate LOCAL, sat de sat... că tot nu mai au ce face și-au îmbătrânit.

Numai astfel veți putea salva pădurile.. (d-le primar general.. căci dv-stră mi-ați mișcat din nou "tastele". De la echipe ca a dv-stră aștept "start-up ul" ... începutul acțiunii, afacerii, eficientizării,..).

Repartizat gratuit populației, exportat, folosit în cuptoare.. va opri tăierile.

Nu mă duce mintea la prelucrare sau eficientizare prin export, nu sunt un geniu ci un voluntar, cetățean, pensionar bine intenționat.

Că e bogat sau sărac, localnic sau migrant de orice fel, tot omul va dori GRATIS, fără muncă, fără bani, fără efort - uitați-vă în jur și spuneți-mi că nu e adevărat.. E normalul lumii, nu al meu. Eu am fost dresată (educată) să-mi plătesc confortul, viața.

16.11.2023

Dacă gardurile, băncile, .. ar fi din plastic reciclat, nimeni nu le-ar mai rupe pentru foc !

11.02.2024 BIOMASA !!!

Reacție DUPĂ ce am văzut filmul distribuit pe FB:

Nici în ultimul gând nu mi-a trecut vreodată că "biomasa" poate să însemne COPACI VII.
Ce e cu mizeria asta ?!

Prin "biomasă" sau deșeuri din lemn mi-am stors creierii să caut moduri prin care să recuperăm toate DEȘEURILE, RESTURILE vegetale din natură (!) nicidecum să tăiem copaci vii. Și, chiar și în cazul ăsta, al resturilor vegetale.. dacă substanțele cu care sunt "lipite" (prelucrate) sunt mult mai periculoase și pentru oameni și pentru mediu.

Ciudații ăștia nu se gândesc la copiii lor, la familiile lor ? Ce fel de planetă le lasă ?! Ce spun copiii acestor "sponsori" ai terorii planetare ?

După ce-am vizionat filmul, am rămas blocată..
Tot ce înșirasem cu migală pe forum părea o idioțenie.. părea că ȘTIU ticăloșia și o ascund sub ”părerea mea”.
Acum nu știu ce să fac.. pe forum, pot șterge unele topicuri .. unele nu. Gândesc să refac topicul (subiectul) ”masei vegetale” dar n-am inspirație..

Las totul așa deocamdată; poate, sub ”suveranismul ECO”, unele zone sau țări vor aplica sugestiile mele...
Pot spune în gura mare doar:
PĂZII-VĂ PĂDURILE și pământurile voastre, ale părinților și moșilor voștri ! Nimeni nu va mai avea milă când vă vor aluneca pământurile de sub voi, se vor crăpa și se vor usca !!!
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Mediul..

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator