APELE .. toate apele..

APELE .. toate apele..

Mesajde calauza » Vin Dec 15, 2023 11:05 am

15.12.2023 ... apele planetei
... din nou și din nou și din nou.. până la epuizare..
Pe acest site, la Meniu, am lucrat acum aproape 20 de ani aplicația Terapie .. pentru că, pentru mine, apele planetei înseamnă terapie, termometru, barometru, oglindă, ecografie, hrană, apă, resurse.. Acolo am notat râu de râu, fluviu,.. pe cât am putut, cu localitățile prin care trece, implicit primăriile (UAT-urile). Folosiți denumirile fără diacritice (literele specifice românești).

http://www.e-calauza.ro/index.php?afiseaza=pluta_noua

Am precizat, pe forum (în acel moment) că pot fi puse bariere ecologice ”de-a latul” râului astfel încât să oprească mare parte dintre gunoaie. Barierele alea "dăștepte" pot fi realizate (făcute) din sticle pet de 2÷3 litri (sau alte dimensiuni compatibile dar reciclabile) prin care să treacă o sfoară groasă, împletită bine. Bariera poate fi fixată cu drone închiriate, nu trebuie să puneți oameni în pericol prin râuri, acum există tehnologie.... și, de atunci, aproape lună de lună am zgâlțâit națiunea cu militantismul meu, atitudinile mele.

Punând bariere peste râuri la fiecare comună sau localitate, responsabilizați primăriile din amonte (susul apei, de unde vine râul) de gunoaiele lor .. să și le ridice, să le recicleze... e treaba lor (la fel și întreținerea albiilor). Nu v-ar conveni ca Apele române să angajeze toată populația la întreținerea albiilor râurilor pentru că TOATE se colmatează (se umple cu mâluri, pietre, deșeuri, crengi, gunoaie.. care nu plutesc) cam în același timp, în același fel.

Și, pe bune, nu-mi mai e milă de nimeni pe tema asta - în aproape toate statele lumii sunt români sau alte nații care știu să citească românește, să vorbească românește, să dea exemplu.. iar www și FB ne-a ajutat destul în problema asta.

*****

Apele cresc ?
Eu cred doar că albiile se colmatează (secundă cu secundă) iar apele își caută noi spații. :roll:

06.01.2024 ... rozătoare de toate felurile
Pânza freatică (apele subterane) este (poate fi) intersectată, deviată, dispersată (împrăștiată).. și de cârtițe sau animalele subterane înmulțite peste măsură.... alături de forările (săpăturile) pentru puțuri de apă sau alte resurse.

16.01.2024 Principiul BUDEI din fundu' curții
Nici nu știu unde să postez.. ce să protejez mai întâi..

Principiul BUDEI din fundu' curții !... care filtrează și filtrează, și filtrează.. înainte de a le absoarbe pânza freatică spre deosebire de canalizare care le adună și le deversează (varsă) direct în apele de suprafață.

La cât sunt de controversate informațiile sau deciziile ... https://www.aktual24.ro/dupa-ce-a-aprob ... ordurilor/
.... nu pot face decât speculații după mintea mea care-mi spune mereu că "ce e aici, mâine-i în Focșani (Wuhan)..." deci... nimeni nu-i ferit.

Toate ajung în pânza freatică (apele subterane) dar una e să ajungă filtrate, alta e să le arunci "de-a-m-boulea", cu toptanul.

(Pentru limbajul ăsta, părinții mei se învârtesc acolo unde sunt dar eu trebuie să mă fac înțeleasă de foarte mulți)

Pământul, apele lui,.. le vor filtra și răspândi într-un final dar nu are puterea să convertească, să curețe nesimțirea, cruzimea, lăcomia, profitul, infectarea... într-o asemenea măsură.

Dacă vă amintiți gândirea mea despre mâluri.. c-ar putea fi deversate în avene (peșteri verticale de zeci, sute de metri.. în care mai dispar oameni și animale... și care, oricum, "lucrează" geologic.. se mișcă) sau peșteri care oricum "lucrează",.. oferind solului o oarecare stabilitate. Și tot acolo spuneam că apele subterane vor conduce în final, în apele și solurile de suprafață toate toxinele.. Filtrate sau nu, la bază sunt toxine... animalele și oamenii le folosesc.

Aș încerca mai întâi să le descompun, neutralizez chimic sau să le ard (energie) să obțin căldură, apoi să le pun în avene.. nicidecum în fiorduri... direct la mare.. sau copiază modelul nipon ?

Ps. Ar trebui să mă scuz pentru erori de redactare.. ?! NU prea..
La început, scriu totul pe telefon,.. cu ochii pe care mi-i mai lasă dumnezeirea și cataracta lor senilă,.. drăgălașa... că nu trăiesc cu laptopul (care poate mări scrisul) în mâini dar telefonul...( :lol: ). Tot pe telefon mă străduiesc, cu aceiași ochi și degete artrozate de ”tinerețe” și cam dolofane, să mă loghez pe forum, să lipesc ce am scris, să salvez, să mă deloghez.. Abia DUPĂ ACEEA (relativ) îmi amintesc unde am postat și încerc să corectez, să salvez măcar logica. Oricum, e un pas mai interesant decât postarea de lighioane sau prefabricate..

11.02.2024 atitudine la.. atitudine ...
... De fapt, Zandmotor..
Mulțumesc...

Se pare că "cineva, sus-sus-sus într-o cabană mică" vă păcălește și nu cred că nu vă dați seama..
Nu, nu sunt de acord cu casele sau oricare locuire lacustră (pe apă). Oricare formă infectează apa și este nesigură și rea pentru ape, litoraluri și coaste.
1. Insist pentru retragerea la sate și tipul de ECO - societate. BANII aruncați pe inovații riscante pot fi investiți într-un nou tip de viață, sigur.

2. Aș retrage toate locuirile lacustre (după ce aș recupera din ele celelalte materiale) iar din betoanele sparte (chiar și eoliene de casat) aș face praguri nu prea mari și le-aș pune paralel cu coastele, în mai multe rânduri ... adică nu numai un arc de cerc paralel ci mai multe paralele la cca 10m - 20m unele de altele.
Între aceste arcuri - praguri aș pune mai întâi roci mai mici care s-ar eroda mai repede iar peste ele aș aduce nisip din deșerturi (dune) ... n-aș săpa submarin, sub râuri sau lacuri niciunde, niciodată (efectul dominoului în toate).

3. Foarte multe state s-au golit de oameni. Pământurile ar trebui repopulate pentru că trebuie administrate (cultivate, îngrijite).. Nu se poate să aglomerezi un ținut, să storci statul de BANI și să-i riști investițiile și sacrificiile dacă există soluții "pământești".

Nu-mi mai spuneți că apele s-au tulburat din cauza lipsei soarelui.. e o glumă. Sunt consecințele "instalațiilor de ape menajere" și nu numai. E al doilea documentar (care fabulează din multe puncte de vedere "contra ECO" pe banii statului lor) care mi-a stârnit feng' șuiu' pentru că mă crede dusă cu pluta dar de data asta iau atitudine "pentru contra"..

Mulțumesc celor care au adus documentarul, au tradus documentarul,... noi toți trebuie să înțelegem.

Am văzut și la plajele inundate ale Franței cum plecau canalizările în mare, așa e peste tot ..
ATENȚIE MĂRITĂ ! Marea nu e chiar mare.. E o budă imensă.. "din fundul" lumii.

27.02.2024 hidrocentralele totuși ... o soluție verde NU NUCLEARELE ! ..dubii, dubii, îndoieli
... măcar le poți recicla ca materiale, ecologiza.. dacă ții populațiile la distanță.
De nucleare nu scapă nici scoicile.

Cred, totuși că se poate găsi o soluție de trecere paralelă a bancurilor de pești și animale acvatice.. mai ales că, probabil, sunt gândite soluții pentru avarii.

Cred că pericolul pentru animalele marine și pești vine de la lăcomia umană.

Nici cu mini hidrocentralele și confiscarea naturii în interes personal sau de grup nu sunt de acord (vezi Bușteni, Colibița, etc) dar pe fluvii, râuri mari,.. este un dar pentru energia pe care o dorim toți.

Mai cred că "sportul" care chinuie peștii și poluează grav apele și pescuitul ca hobby (plăcere) sunt cruzime și inconștiență plătite scump prin hernii, hemoroizi, alcoolism, familii afectate.. sute de ore pe lună cu ocupații de nimic în care se irosesc mii de bărbați.

Verificați.

Toate astea pot fi înlocuite cu ecologizarea permanentă și obligatorie a apelor unui stat. Acolo vor fi mișcare în aer liber, ocupație de familie, socializare, ecologizarea întregului peisaj, areal.

15.07.2024 ... nicio apă nu piere (seacă) așaaa.. pur și simplu

https://www.g4media.ro/foto-cheile-soho ... ramas.html

Luați urma izvorului, descoperiți insectele (căpușele și ploșnițele) și treceți la dezinsecție !! Toate apele trebuie descătușate, decolmatate...
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Mediul..

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator

cron