DISCIPLINA și IGIENA

DISCIPLINA și IGIENA

Mesajde calauza » Mie Aug 07, 2024 9:04 am

17.09.2024 ´geaba măriți suma oferită..

Un strop de discriminare.. pentru guguștiuci și inutili.

Am verificat mult timp, cu insistență, e clar - nu putem cere de la masculi același grad de informare și aplicare al igienei și administrării minuțioase ale ”chestiilor” (de tot felul).. cum nu putem cere de la femele priceperea algebrei (limbă moartă de milenii pentru cele mai multe).

”Țe să fațem, țe să fațem ?”
E la fel de clar, pentru mine, că trebuie să ne scormonim creierele pentru variante… mai cu seamă în ecologie.

”eu” nu voi merge să recuperez bănuții.

Deci ? ”Prefer” sună simandicos, teoretic… aș vrea, sună realist, este realist d.p. meu de vedere. Nici dacă aș avea punctul de recuperare al sumei lângă bloc, în țarcul ecologic al blocului.. probabil TOT n-aș face-o pentru că mă duce mintea cum vor mirosi aceste ambalaje (tocate sau nu) până la ridicare iar eu și ai mei vom fi cei care vor suferi.. nu contează câți bani aș primi.

Deci.. ajung tot la ECO – societate.. creez acele structuri sociale care să se ocupe permanent de ridicarea diferitelor tipuri de ambalaje.. (tipuri care se vor înmulți și scădea în același timp pe planetă.. pe măsura conștientizării nevoii de tipizare a lor (STAS) și introducerea sterilizării în locul distrugerii și refabricării lor).... și care să ajungă în timp la salarizări, pensii.

Exemple:
- sticla de sticlă.. trebuie colectată întreagă, cu capac. Colecționarii (cei care se vor ocupa numai de acest segment) o vor selecta (alege) pe dimensiuni, capacitate, formă, culoare.. și o vor preda acolo unde se stabilește. Nu se mai umblă cu căruțe, mai toți au dube deci și ambalaje potrivite. N-ar fi rău să se facă o ușoară trecere la un fel de dube hibrid cu biciclete (scutere) electrice ”pentru”... Odată stabilit mondial MODELUL (MODELELE) acceptat pentru sticle, borcane, bidoane.. urmează ca unele să treacă direct la sterilizare iar celelalte, în funcție de calități, să treacă la topire și reprelucrare în MODELE ACCEPTATE MONDIAL.

- sticla, cutia din plastic ... deja puteți observa că mai mulți producători s-au aliniat, produc aceeași gamă de recipiente,.. Sigur, nu mai e de fiță ci e ECO. Adică poate fi colectată și prelucrată simplu, după ideea de mai sus. Cei care țin la ”personalizare”, să plătească taxe de fițe, să le administreze singuri.

- pungile, folia, aici stăm cel mai rău (studiați și luptați cu fenomenul ”pescuit” și veți găsi soluții) .. după umilul meu efort, am văzut că NU SE POATE OPRI decât din producție. Atunci când media, ministerele de resort, primăriile și negustorii ne vor anunța că nu mai oferă ambalaje NICI CONTRACOST, fiți siguri că ne vom descurca.

Reveniți la limba română în toate (direct sau on line) dacă vreți sănătate, igienă și o planetă prietenoasă.. altfel, într-o ... romgleză comunicată .. veți da în ”bobi”... și pentru c-am sesizat că am ecou pe la europeni... dar prea tineri ca să înțeleagă eficiența din prima.

07 august 2024 DISCIPLINA și IGIENA ...

... sunt bazele unei societăți ... Fără ele.. "vorbim discuții".
calauza
Site Admin

Înapoi la Administrație și numai administrație