- Am luat carnetul ! Cum ? Nu contează ! Sunt şofer.. am prima maşină din familie !
- De ce să-l omori pentru 1200 lei ? Nu ţi-a luat viaţa ! Prinde-l şi ia-i 1200 de lei + daune morale..
- De ce nu munceşte ? De ce nu-şi face rate ca mine ca să aibe maşină ?! Să muncească până cade ca să plătească o maşină sau să-şi ia una la mâna a patra; plăteşte mai puţin dar se dă şi el fiţos că are..
- Pentru că nu ştie că poate trăi din muncă. Pentru că nu a fost educat să muncească.. De câte ori ai auzit oamenii să mai vorbească despre muncă ? Cine mai vorbeşte despre muncă ? Mai vor românii să muncească şi să trăiască modest, normal ? Cu toţii vor să fie oameni de afaceri sau vip-uri.. să fie plătiţi regeşte iar pentru asta să cânte la lună.. dar dacă-ţi fură gps-ul ?
- Îl omor ! Ce n-ai înţeles ?
- Pentru 300 de lei iei viaţa unui om ?
- Da, îi iau viaţa !
- Tu te numeşti creştin ? Sau mai simplu – OM ?
- Normal.. ce, eu îi bag mâna în buzunar, îl fur, îi sparg geamuri sau îi fac vreo stricăciune ? Îi mai vezi şi pe ăia din “parcările” asupra cărora n-au niciun drept că-ţi cer bani.. să-i spargi, nu alta..
- Dar de ce apelezi la parcările alea ? N-ai unde să parchezi, ţi-e lene sau nu vrei să plăteşti o parcare ? Până la urmă de ce nu anunţaţi poliţia despre ele ?
.... va urma
.............
N-am luat carnetul; nici n-am dorit vreodată.. sunt pieton convins.
- Ia uite câţi trec pe roşu ! Sunt fenomenali ! Doar n-or fi cu toţii daltonişti ! Şi mai şi înjură dacă-s apostrofaţi.. Cică sunt pe zebră.. păi dacă e ROŞU ??? Şi câţi oameni în toată firea şi bătrâni traversează pe ROŞU ?!! Ce-o fi în capul lor ? E drept că am traversat şi eu pe roşu; nici nu mi-am dat seama că traversez. Câţi m-or fi înjurat.. Eram atât de cuprinsă de gânduri că nici nu ştiam că merg. Acum mă opresc; m-am învăţat să mă opresc. Culmea e că la mijlocul traversării, chiar pe zebră şi chiar dacă şoferii au oprit, mă apucă un junghi la inimă, deşi nu mi-e frică de nimic; poate doar de sirene şi claxoane. Acelea mă sperie foarte tare.
... va urma ?