Rațiune sau simțire (percepție)

Rațiune sau simțire (percepție)

Mesajde calauza » Vin Oct 20, 2023 7:20 am

***
https://www.turnulsfatului.ro/2023/10/1 ... 57?comment

Rațiunea funcționează până te izbește simțirea (percepția), realitatea, durerea..

Un băiat târât pe front, să UCIDĂ alți băieți ca el, care nu i-au făcut niciun rău lui sau alor lui, mort la "datoria" pe care o consideră (percep) unii de la birou și vanități,.. nu este un erou ci copilul mort al unei mame dezumanizate pe viață... care mamă primește puterea de a distruge lumea ticăloșilor.

Aici intervine psi puterea religiilor (oricare) care vând iertarea, toleranța, imaginea pruncilor sfinți și a idolilor sfinți spre a ostoi, potoli, durerea de nedescris a unei mame.

Ferească-ne Dumnezeu Tatăl (care nu ne cere și nu ne vinde nimic !) să simțim (percepem) astfel de dureri.

***
Da, e super ! Dar nu tot ce-ți place, îți este de folos !
Rămâi cu doruri multe, răni, amintiri dar..
Decizii, deci..

***
Superficialitate la maxim:
Care zodie a știut să nu se urce pe vapor, în avion, să nu stea în calea apelor, să nu infecteze planeta, să nu meargă la război, să nu investească în arme (crime) ?

Astea sunt locuri de muncă îngăduite de Tatăl Ceresc (Dumnezeul unic) sau de echipa adversă ?

***
Despre bordeie și "cultura" lor apăsătoare..

În primele zile ale îndeletnicirii de elev, pe drumul spre unica școală la care aveam dreptul pe o rază de mulți km, tatăl meu m-a oprit în preajma câtorva bordeie (la propriu).. să le înțeleg existența.

De atunci urmăresc neîncrezătoare toate descoperirile arheologice terestre și subacvatice cu întrebarea nerostită: unde erau oamenii ?

... acele furnici nevăzute care construiau totul, care mureau servind superficialitatea canibalilor de orice fel ? Probabil în bordeie sau gropi comune.

Vedem doar luciul și "semantica" (sucitul vorbelor, adevărurilor, crimelor) căutării și lăcomiei pentru comori..

***
Ce nu se "pupă" între împărăția azilelor groazei, publicitatea și manipularea deșănțat strigătoare (prin toți "porii") și însemnele neam - prostiei bugetate ?!

05.12.2023 ... să fie de-o ghetuță, de-o cizmuliță, să fie !..

Percepții.. miliarde de percepții.

Dacă, în timpul Pasului 2 (Diavol - Depresie) vă apucă un tip necunoscut de căscat, nu vă dați bătuți. Reluați rugăciunea Tatăl Nostru din nou și din nou... peste zile de astfel de eforturi veți reuși să căscați sănătos, complet... și să adormiți bine, fără droguri (că.. ce altceva sunt acele pastile zi de zi de zi.. ?!)...

ȘTIU și asta.. m-au trecut Sfântul Duh, îngerul meu sau ce entități au colaborat.. prin multe. Am scăpat cu cicatrici, evident, dar ȘTIU și asta, pot vorbi,.. văd că Tatăl Ceresc îmi îngăduie încă, sper să mă ierte pentru îndrăzneală... dar nu văd de ce altceva îmi mai suportă "amprenta de carbon"..
    
De-aia munca de acasă este sănătoasă.. se face o economie planetară de orice.. mai ales de drumuri și stres. Atenție însă la sedentarismul - diavol și riscurile lui, e cealaltă față a monedei. Inițiați din proprie dorință, idee,... felurite acțiuni ECO în aer liber pe cât se poate.

N-am știut unde e mai potrivit să pun comentariul.. la diavol (la depresie), la percepții sau la.. Ținând seama de dinamica umană (felul schimbător al omului, nu dorit dar natural) am zis să-l lipesc la "percepții". Nu știu de cât spațiu pot beneficia, la un moment dat va fi un stop.

17.12.2023 .. copiii nu mint !
Pentru că tot a venit vorba despre copii, minciuni mai mici sau mai mari.. mi-am adus aminte..

Mulți ani am avut un fel de fobie la autoturisme (mai ales străine). Deși eram adolescentă, știam cu ce sacrificii am avut noi primul autoturism din cartier.. eu aveam ”rău de mașină” dinainte de a mă urca în ea.

ACUM ȘTIU !.. tot ansamblul de probleme.

Mai întâi mirosul era toxic - NUMAI PLASTIC !! Adulții, tinerii învolburați, preocupați,.. nu-l detectează dar pe copii, adolescenți și bătrâni îi sufocă la propriu. Ai mei erau exasperați..

Au trecut zeci de ani, am uitat (oricum, pentru mine e clar, evit autoturismele pe cât pot) și am retrăit scena isterică în spatele blocului când o familie tânără și niște bunici erau paralizați de urletele fetiței care nu voia să se urce în mașină.. le-am explicat prima parte a percepției - PLASTICUL, MIROSUL. Nu m-a lăsat mintea să-i înfricoșez... nici dacă ar fi fost rude n-aș fi făcut-o.

Nu le-am spus că, tot printr-o criză de isterie am refuzat, la 19 ani, să merg cu părinții într-un voiaj (mai mult sau mai puțin necesar). Nu m-au putut păcăli sau forța (eram pilotul de încercare pentru taică-meu, totul era mai simplu dacă eram alături de el, îi spuneam semnele de circulație.. chestii familiale..), au riscat: m-au lăsat singură acasă (și m-am și intoxicat mâncând aiurea). Ei s-au întors după numai câteva zile vii dar cu mașina cam boțită.. De atunci au fost foarte atenți la reacțiile mele.. iar despre a mă forța să intru în mașină fără să fie necesar - nici vorbă.

Și mașina știa.. de câteva ori a fost mare nevoie de ea dar nu a pornit.. pentru mine.

21.12.2023 ... singurătatea sau..
.. e greu să ne înțelegem..
Eu am cam trecut "prin" sau "de" MÂINE-LE vostru.. voi nu știți dacă veți ajunge la al meu..

22.12.2023 ... mâine-le ..

Să încercăm (verificăm) un amestec de percepții în lumea noastră "satisfăcută" de CaNiBalismul nici prea-prea, nici foarte-foarte.. pe care-l recunosc balansându-se amețitor și strigător între nuanțe (indiferent de vârstă, pregătire, statut..).

Nu, nu era cea mai bună societate iar din rațiile familiei mele duceam și alor mei .. Nu, nu era cea mai.. dar aveam PREDICTIBILITATE (siguranța zilei de mâine, job, hrană, casă să-mi cresc copiii, pensie, școală bună, facultăți bune chiar și cu copý paste). Copiii erau mai modești dar aveau PĂRINȚI, se puteau juca afară și veneau singuri de la oricare școală... dacă te orientai, le puteai oferi multe.

Copiii crescuți de bunici sau de rude nu mai râd niciodată.. vreți să muncească sau să-și dea viața pentru voi ?

Era un program draconic la muncă și nici vorbă de we dar îți rămânea timp pentru familie, concedii. Erau salarii mici exact în "spațiile" care asigurau muuult mai multă mâncare decât puteau duce cu spinarea.. (verificați-le averile).

Aveam o țară gri dar curată și îngrijită; 2 programe tv dar puteai citi pe rupte; la tv te puteai uita cu toată familia fără rușine iar emisiunile erau de calitate.. Te scoteau la munci agricole și "voluntariate- obligatorii" ca să-ți ajuți piața cu produse naturale românești coapte, nu speriate dar și ca să te miști în aer muuult mai curat decât acum..

NU ERAU DROGURI iar alcoolismul era controlat ! Nu era trafic de persoane iar prostituția și deviațiile erau sub control. NU ERAU CERȘETORI !

Copiii și persoanele grav bolnave ARUNCATE de familia lărgită aveau un acoperiș și o zeamă ajunse în halul acela cu concursul administratorilor (ca și acum).

Bugetarii privilegiați nu-și etalau bogăția iar când călcau pe bec erau "rotiți"..

Țara își plătea datoriile și, da, ultimii 8 ani au fost infernali dar sub ”nea” erau clase super bogate care nu-și mai puteau ține în frâu privilegiile..

Marile puteri ciuguleau energie ieftină în timp ce criticau "regimul" de la care se îndestulau iar altele ucideau popoare pentru resurse..

La noi a fost pace !
......
Acum e bine ? Pentru cine, pentru câți ? Ce fel de bine ? Ce fel de lume ? A burgheJilor ?!

Nu, nu sunt nostalgică (cum ne califică unii dintre zgâlțâiții de la miezul nopții .. CNA ul știe de ce) ... pentru mine - pentru că atunci nu aveam ce am acum.. dar abia acum, când am aproape totul, simt că AM PIERDUT - am pierdut viitorul, liniștea, pacea și zâmbetele copiiilor și nepoților în lumea posibilităților în care n-ai nicio posibilitate.

Iar asta, pentru părinți,..
Doamne ferește-i pe puii mei de mai rău.

23.12.2023 Sărbători liniștite !

Sărbători liniștite după felul vostru !

Nu uitați !

Avem același Dumnezeu (unic, Tatăl nostru, Inteligența Supremă,..) și același sistem de recuperare (pedepsire pentru gânduri rele, vorbe rele, fapte rele..) .. diavolul (răul sub toate formele: boli, accidente, suferințe, moarte,..) .. oriunde ne-am afla și oricâte buncăre am construi.

24.12.2023 ... femeile sensibile vs confortul egoist

De când "fac ochi", copilele se joacă de-a familia, de-a casa, de-a mama..

De când înfloresc (adolescență), că recunosc sau nu, se vor mirese, soții, nu entități utile, convenabile.. la un moment dat.

Acesta e modelul uman feminin: școala, familia, casa... adică siguranța, AIA CARE E.

Dacă-i refuzi femeii căsătoria.. indiferent cât de deștept ai fomula chestiunea și ce daruri i-ai oferi în schimb, e ca și cum ai condamna-o la pustiu, șubrezire programată - la un suflet pe cale de dizolvare, transmis copiiilor.. și, curând cules prin booling (hărțuirea milenară a culturilor).

Nu vreau să fiu în locul părinților acestor femei (singure, ultra vulnerabile) ultra sensibile care acceptă un parteneriat sau altul; n-aș fi acceptat niciodată pentru mine sau în familia mea, indiferent de consecințe.

Nu e vorba de moralitate, cutume sociale, e simpla trăire umană. Nu poți accepta ca mamă de fată (și nu numai) trăirea în devălmășie, de tip haită mai acătării. Oricare femeie trebuie să aibă adăpostul ei în care să-și crească puii ei... pentru că ăsta e normalul femeiesc UMAN  la care a visat din adolescență.

Altfel stă treaba între persoane trecute de maturitate, cu copii mari.. acolo lucrurile se complică foarte mult material și nu mai e vorba despre persoane vulnerabile ci despre persoane care știu ce vor, au istorii și opțiuni conștiente.

25.12.2023 ... simțirile lighioanelor
Să fii expert în sentimentele și trăirile lighioanelor (care nu-s pe cale de dispariție ci infectează omenirea prin devierea rosturilor lor) și să NU VEZI cum respirația și viața TA infectează apele planetei, planeta prin tot ce faci ! Asta DA, nesimțire !

*****

Dilemă (existențială)
Am nevoie să stau ceva mai mult în picioare !..

Nu pot să stau ceva mai mult în picioare dacă n-am "scenariu" de mișcare cu opritor la nevoie (bănci).
:roll: ;)

02.01.2024 ... jeluire la durere fără margini
Ferească-ne Dumnezeu, aia nu e spovedanie ci jeluire. Spovedania ar fi fost să ne spună cum toți acești body din ultimii 35 de ani au tăinuit traficul de orice, cum s-a umplut țara de corupție și droguri, câți copii și tineri au fost chinuiți, traficați sau uciși.. câte milioane de mame jeluiesc numai ele știu cum... iar ei au tăcut pentru bani.

08.01.2024 "fericirea"
N-am încotro.. a trebuit să accept că TREBUIE să mă mulțumesc cu 65% -75% din ceea ce am apreciat (estimat) că POT sau MERIT în viață (în funcție de foarte mulți factori).

Orice încercare de a depăși procentul de 65% (oricum, greu de evaluat) este sortită eșecului sau necazurilor (de tot felul).

Sigur că pot face o întreagă filozofie socio - spirituală pentru procentele lipsă DAR dacă accept că socoteala Dumnezeirii e corectă în relația mea cu restul lumii și al naturii, ar trebui s-o numesc rețeta FERICIRII.

Greu de acceptat pentru mințile noastre "perfecte" care uită mereu esențialul - viața.

12.01.2024 bunul simț
Bunul simț este o noțiune relativă și se adresează unui grup, unei categorii sociale educate într-un anume fel.

Pentru o persoană care a trăit de mic copil cu budă în fundul curți, printre balegi de tot felul, a fost pus să rânească (să curețe) grajduri de vaci sau cai, staule, cocini de porci, cotețe de găini.. plimbatul unei javre spre a-și face nevoile (pipi și caca) pe asfaltul unui oraș pe care nu l-a muncit și nu-l curăță el și n-a plătit neam de neamul lui TAXE și IMPOZITE,.. e parfum.

Pentru cei născuți de câteva generații în orașe, plătitori de TAXE și IMPOZITE, educați în spiritul IGIENEI stricte, să suporte duhoarea care nu intră în țărână (ca la sate) ci rămâne pe asfalt, în parcuri, e cumplit.

Nu mai așteptați empatie (milă, înțelegere, ajutor, pensii, solidaritate..) la nevoie. Așteptați totul de la javre animale sau umane... e normalul reacțiilor.

13.01.2024 reacții, consecințe..
Odată, un analfabet funcțional mi-a zis că gândesc prea mult, că, de fapt, toți oamenii sunt la fel (de proști, corupți, necinstiți, răi,..). Nu m-a măgulit zicerea lui pentru că-l știam deja prea bine pe el și civilizația al cărei exponent era.

Ai mei îmi ziceau: "capul tău a mai fost la un fund de babă".. chestie pe care abia acum o pricep și o verific pe nepoții mei ... aidoma cu mine din.punctul ăsta de vedere.

Indiferent ce părere ai, oricât ar fi de bine intenționată, atunci când o exprimi sau susții, "calci pe bătături" alte păreri, interese, fixuri.. poate neevoluate, ne clarificate de educație, instruire, de experiență dar ele SUNT.
    
În acel moment, ele degajă spre tine și ai tăi energii negative... (sub diferite forme).
 
Tatăl Ceresc n-a clarificat nicăieri "moduri de administrare" pentru că viața societății se baza pe o exploatare simplă, nediversificată, fără recompensele cunoscute.

De astea s-au ocupat "mai bronzații" cu coarne.. Nu cred că voi reveni asupra subiectului.. deja devine o speculație haioasă dar ineficientă pentru moment. Ce-ar fi de făcut ? Să taci și să te adaptezi coborând în "lanțul trofic" ?! Ai reuși, astfel să-ți salvezi "spița" sau ai rata șansa pe care ți-a dat-o nașterea ?!

16.01.2024 Teoretic, doar teoretic..
... noi v-am dat viață.

Practic, noi doar v-am născut și crescut așa cum am ... putut... de aici diferitele abordări și încercări de a suprima "mama" din viața voastră.

Viața v-a dat-o Dumnezeu, Creatorul, Tatăl Ceresc (Tatăl nostru).

Atunci când credeți că aveți dreptul să faceți ce vreți cu ea - cu viața voastră sau a altora -, întrebați-l pe Dumnezeu dacă e de acord.

Și mai întrebați-l dacă e corect să faceți trafic cu orice.. mai ales cu oameni și cu moarte (droguri, alcool, tutun, steroizi, "medicamente"...).

Moarte vindeți (comercializați), moarte veți primi dar mai întâi printre cei dragi vouă.
Întrebați Dumnezeirea dacă spun drept, verificați.

19.01.2024 nu-mi fac probleme..
... pentru mișcările sociale din niciun domeniu, de niciunde.. 

Societatea pare un fel de "varză stricată".. n-o pot împrospăta eu atâta timp cât ea nu se vrea refăcută..

Restul e o trăncăneală nesfârșită despre nimic și o irosire de resurse pe bani foarte mulți, alături sunt cârdășii interesante "jucate interesant" și cam pe dos față de ceea ce se vrea (vedeți câștigurile fabuloase ale TUTUROR echipelor) pe bani și mai mulți, în lume e la fel.. probabil că e o drăcovenie convenabilă.

De ce m-aș pune curmeziș ?! :roll:

20.01.2024 demnitate.. ?

Ca și respectul, DEMNITATEA este un atribut (proprietate) UMAN care se câștigă în eforturile, relațiile cu / pentru societate. Nu are demnitate oarecine doar pentru că respiră sau face kk... asta fac și lighioanele.

25.01.2024 fudulie
Unii au impresia că sunt o pensionară fudulă.. merg cu mâinile la spate.

Semantică ! :roll:

Îmi țin (împing) discret coloana multiherniată să pot funcționa (merge).

25.01.2024 mă întreb,.. c-aș încurca A.I. ul
Dac-ar fi un ordin planetar:

"înrolarea / muncă pentru societate (+ taxe și impozite implicit) / taxe și impozite (digitalizarea fiscalității (controlul banilor și averilor prin bănci)... " unde estimează sociologii mondiali că s-ar îndrepta locuitorii statelor ?

Păi,.. astea cu gripele - farma (ferma), eco - modificarea schimbărilor, războaiele și spionajul global vs îngrășarea bugetelor,.. s-au fumat și pe online.. pe ce ne mai certăm ?!

Nu e ca și cum ECO - societatea ar funcționa la nivel de localitate (sat) și te-ai putea retrage în liniște și siguranță..

01.02.2024 ... de zeci de ani tremur ..

ARTIFICIILE = SULF, IAD, DIAVOL ... Artificiile și pocnitorile fac rău copiiilor, gravidelor, bătrânilor, bolnavilor, autiștilor, celor cu dizabilități, invalizilor de război..

... de multe zeci de ani tremur din cauza lor (când soțul meu îmi ducea copiii afară, să le ”ofere” artificii și spectacole luminos - zgomotoase ... și nu știam cum se vor întoarce.. multe zeci de ani în care am început anii cu temeri cumplite pentru ceva ce nu puteam explica copiiilor iar soțului nici atât pentru că bărbații sunt alcătuiți ALTFEL - ´geaba argumente, rugăminți) dar abia acum, am decis să-mi exprim percepția.

Nu știu exact ce simt copiii .................. eram atât de speriat - mânioasă degeaba (atitudinea mea era inutilă, neputincioasă și nu poți divorța din cauza milioanelor de nimicuri - familia e familie, tatăl e TATĂL, mama e MAMA.)

Da, spectacolul e fascinant (fascinația e de la diavol).. dar la fel sunt și imaginile războaielor... luminos - zgomotoase, colorate, în urma cărora rămân spaima, sulful, moartea..

02.02.2024 ”Prințul Miorlau” de Nina Cassian .. doamna neliniștilor noastre
http://aventurileluidegetel.blogspot.co ... ssian.html

Pot spune, fără să greșesc prea mult, c-am fost una dintre persoanele ”ștampilate, marcate” cu ”... ceva rotund dar și pătrat, mai mult lung dar mai mult lat,.. de-o culoare ´nu știu care, dar nu o culoare oarecare”... În zadar mi-au prelucrat-o părinții la vremea ei.. eram deja născută sub ”semn / zodie” pentru totdeauna. Vă recunoașteți ?! :roll:

07.02.2024 ....

Condițional optativ + imaginație + trăncăneală = viață ?
Doar atât ?!

*****
Eu mizez pe Harry ca personalitate britanică ... indiferent de "cutume", bârfe, bla-bla.

Nu voi afla cum va "domni" Roș Împărat (cum i-ar zice folclorul nostru) dar e cel mai viu între culorile veștejite (și ele contrafăcute) ale palatului.

Depășind momentu' (eventuale resentimente) și luând pe fiecare la "bani mărunți", familia lui Roș Împărat e mult mai valoroasă și updatată decât a yes-man ului Bill sau a pensionarilor împărătești.

08.02.2024 mă tot întreb, mă tot întreb..
... dacă merită să mă mai întreb și despre ce mai merită să mă întreb, spre ce să-mi îndrept atenția într-o lume care VREA să fie înșelată.. pentru că poate, unora, ”dacă nu le curge,.. le mai pică”.

Voi enunța, nu voi dezvolta, pentru că aveți și voi imaginație dacă nu chiar... informații:
* Ce fenomen bizar bântuie prin hectarele de farmacii (cel puțin bucureștene) veșnic goale (fără clienți) ? Din ce ”trăiesc” ele ?!
* De unde știu ”producătorii” tonelor de medicamente (care poluează și infectează multe) din spațiul mioritic CÂT magneziu, CÂT calciu, CÂT fier, Câtă Vitamină B, sau C, sau D sau.. ce fel ”de” și în ce concentrație îmi trebuie mie sau lu´ nea Ilie de ne vând abracadabrante ? A auzit cineva despre analize care să indice exact calitatea, ingredientul, concentrația,.. ? Cum de sunt lăsate să circule ? Cum de li se face promovare ?!
* Au început să rașcheteze Turnul Eiffel de promit ”ingredientul” în viitoarele medalii olimpice ?! Turiștii știu ? Cine-și permite să lanseze glume sinistre ?

În fine,.. sunt zeci de gogomănii tv.
Nu le mai dau atenție.. ascuțiți-vă ochii și urechile, lupilor ! Capra a ieșit la vânat..
Eu îmi domolesc și concentrez ”acuitatea vizuală” pentru chestiile mele.
Oricât ar părea unii de puternici și oricât ar fi de bogați, sunt niște smiorcăitori ca oricare babă de pe băncuța din fața porții.. fără idei, fără educație (caracter, morală), fără altă putere decât a trăncănelii, inutilității pe planetă și a răului.

10.02.2024 maaaaare polenizator...
... și iresponsabil, ”elanul” ăsta...

15.02.2024 ... complicații - verificați !
Viața pare complicată și grea pentru că uităm CE AVEM ... și CÂT MERITĂM, de fapt.

16.02.2024 indiferent de educație,..
.. religie, informare, socoteli..... fiecare fată sau femeie SIMTE că face ceva rău când decide un avort.

Dar conștientizează (își dă seama, meditează, plânge, regretă..) abia atunci când viața ”îi dă peste ochi” și-i trece prin gând că, probabil, acei pui avortați ar fi fost singurii care ar fi văzut-o, auzit-o, ascultat-o, înțeles-o, respectat-o, iubit-o, ajutat-o....

17.02.2024 m-a ferit Bunul..
Bine că nu sunt mama sau bunica copiiilor violați, mutilați, târâți în războaie sau uciși de monștri umani.. că toată bunătatea și toleranța ar fi doar vorbe în vânt.

Ce fel de creaturi sunt cei care apără astfel de monștri și ce încadrare ”umană” le rezervă Tatăl Ceresc ? Dar diavolul ?

17.02.2024 de ce n-aș pescui..
De ce n-aș căuta comori acum când există ”unelte”, tentații sau fantezii .. sau varianta de ce n-aș pescui când am ce mânca..

Pentru că am tot ce-mi trebuie iar comorile (peștele) trebuie să rămână pentru cei care n-au.. altfel e un fel de ”îmi caută diavolul de lucru”, lăcomia.. și-mi găsesc răul.

19.02.2024 ”io zic .. nu dau cu paru´”
.. să nu mai consumați (citiți, vizionați,..) produse (cărți, filme,..) SF, psy sau conspiraționiste.

Da, tot ce scriu unii este fffff posibil, foarte deștept și incitant scrise, multe programate DAR, consumându-le, vă frăgeziți psihicul și așa destul de sensibil și chinuit de necesități și spaime firești.

E observație verificată de mine și pe mine.

Evident, faceți cum credeți dar să nu spuneți că nu v-a avertizat oarecine, oarecând.

Extrageți-vă prin autocenzură din tipul acesta de consum. Sunt milioane de producții pozitive, reale, eco sau tehnice, chiar filme proaste dar liniștite.. nu vă jucați cu emoțiile (psihicul) voastre - e tot ce aveți mai bun.

Viața umană e oricum o complicație de factori, un rug, o CRUCE a lui Iisus pe care mulți și-o asumă pe negândite, nu-i dați foc. Luați aminte la scurta viață a lui Iisus ... și n-a avut complicațiile vieții de azi.

Căutați și exersați soluții pământene la probleme pământene și umane.. sunt destule necesități.

21.02.2024 ... n-am putut aprecia niciodată...
...atletismul deși colega care mă apăra mereu era o iubitoare de "fugă degeaba" și se antrena zilnic pe terenul liceului. Avea 171cm, era frumoasă, își ridica uniforma "mai mini dăcât" și le dădea șuturi în fund băieților care se luau de mine. Nu, nu era din vreo mahala ci de familie de top și printre primele din clasă..

În contrapartidă, eu le țineam "de 6" când fumau în wc și trecea controlul..

Normal, nu eram bună la fugă decât la suta de metri.

De-aia, de vreo 2 ani, nu mai pot ține pasul cu filmele americane. Mă năucește viteza dialogurilor, a acțiunilor și a traducerilor implicite. Și de ce m-aș pune cu ele ? Ce-am de câștigat ? Poate și sistemul de șabloane m-a plictisit după 67 de ani de filme..

Asta e, trăiască documentarele (!) până le disting păcăliciunile.. :lol:

27.02.2024 a avea,.. a nu avea, cât, cum,.. abordări, comportamente

V-a trecut vreodată prin minte.. și dacă v-a trecut, ați tras o concluzie ?

De ce DUPĂ ce ați primit, cumpărat,.. o bijuterie scumpă (aur sau pietre prețioase) sau ați acumulat averi vă simțiți mai puțin bine ?

Ați făcut legătura de ce încep fricile, spaimele pentru pierderea lor, afecțiunile nervoase, bolile ?! Cum se alege praful de tot ce a fost bun și frumos ?! Cum ți se pare că ești mai mult decât EȘTI de fapt, mai important,.. cum ți se schimbă comportamentul, cum ii disprețuiești pe ceilalți ?

Câte vieți de om se pierd în exploatarea lor ? Câți nevoiași abia au ce mânca muncind pentru ele ? Câtă exploatare e pe spinăriile lor costelive și pe copiii lor ?

Toată această suferință, un fel de "ardere de tot" vi se transmite imediat "pentru că" (recuperatorii...).

Dacă ne voia înzorzonați, Creatorul, Tatăl nostru, ne făcea astfel... de-aia după ”ajustări, desene,.. ” încep complicațiile.

27.02.2024 e jenant că omenirea..
.. nu bagă de seamă oceanele de bani cărora li se dă cu piciorul (fotbal și nu numai) în loc să fie îndreptate către societate..

27. 02.2024 ... perna sau eu..
... sau "principiul personalității - eu sau perna" ..

Acum 70 de ani educația începea cu dormitul fără pernă.

Acum, miliarde de perne poluează mediul și viața umană încercând să te "modeleze" după formele, elasticitatea și materialele lor.

Eu nu mă supun lor după ce le-am prins șpilul (intențiile). Așa că bag într-o față de pernă două pernuțe mai mici, umplute aiurea (un fel de melană care se spală, se scarmănă) iar noaptea le chinui până-mi place, nu mă las dresată de forme și materiale..

Ps. Scuze pentru redactare.. scriu mai ales noaptea, când mă bântuie printre segmentele de somn pe care nu le ”ameliorez” cu droguri ci le iau așa cum mi le dă vârsta - cu calm și treburi dacă pot.. iar a doua zi exersez făcutul focului în sobă (sunt tot la stadiul de perfecționare în fum) și omit să verific. Îmi găsesc erorile când transcriu ”zicerile” pe forumul meu.

29.02.2024 ..... despre .....
Nu confundați "omenia" cu "administrarea"..

Omenia este, ca și bunul simț sau conștiența, un fel de percepție despre CE crede fiecare persoană despre orice.. sau CE-AR trebui să fie după mintea lui sau după morală (etică). ...... Ați văzut aplicația ”Folclor” de pe site-ul meu (are aproape 19 ani) http://www.e-calauza.ro/index.php?afise ... clor_start ..

Administrarea (managementul) este CE TREBUIE să facă o persoană (în orice situație) pentru a asigura o viață decentă sieși (ei, lui însuși) și societății (loc de munca, adăpost, igienă, hrană, sănătate, transporturi,...) chiar și cele mai neplăcute munci și situații care omului de rând nici nu-i trec prin gând DEȘI sunt consecințele faptului că respiră (gunoaie, deșeuri, dejecții ale lui și ale poftelor lui).

*****

Alimentele naturale (și nu numai alimentele ci aproape orice) sunt, de fapt, foarte puține și foarte clare. Faptul că vedem sute de "interpretări" (variante) ale alimentelor nu este o chestie pozitivă ci duce direct la "viermi" și "insecte"... adică lăcomia, nebunia confortului și a superfiltrării simțurilor, gusturilor,.. care secătuiesc planeta.

*****

Sfântul Duh.. nu, nu creierul nostru,.. nu, nu ideile noastre..

Creierul nostru este un organ material care percepe undele transmise și le poate prelucra DUPĂ multe filtre (experiență, interes, educație, instruire, rațiune sau nu, pozitiv sau negativ, timp, chef, egoist sau altruist,... ).

Totul este Sfântul Duh.. noi alegem CE PUTEM, CE ALEGEM DUPĂ,.. ce "ne mână-n luptă".

Dar alegerea de a ne urî și a ne ucide semenii este a politicii și a religiei (echipei adverse). Varianta este moartea, nu eroismul de sub tinichelele de la birourile bugetate.

01.03 2024 .. dumneavoastră, d-le Spirache,..
Lumea a fost la fel.. poate mai segregată, crâncenă și mai încrâncenată dar ascunsă diafan sub alte șabloane, manipulări sau bombe.

Rețelele sociale, media,.. ne-au devoalat, ne-au dezbrăcat de fițe, ne-au arătat cam așa cum suntem.. sau încearcă, aiurea, să ne încețoșeze creierele. nu văd că „respirăm același aer”.

Luăm ce putem (salva) din toate și mergem înainte CAM CUM PUTEM (în ”înaintele” nostru, al fiecăruia).

Confucius a știut totul, a făcut totul și a murit complet decepționat de contemporanii lui.. Ca să nu-l amintesc pe Iisus Hristos căruia nu i s-a permis ”luxul” decepției bătrânului.. La Tatăl sunt tainele.. dar lumea e mai bine.. așa cum e ea.

Acum știm TOT.

Suntem câteva miliarde de alfabetizați și educați care ȘTIM că politicul, religiile și câteva alte instituții + birocrațiile lor uriașe trebuie abolite - nu uciși, nu surghiuniți sau chinuiți ci interziși și deconectați pe veci de la banul public (buget), manipulare, putere.. Au acumulat de nedescris, au cu ce trăi super în liniște, în triburile lor, sute de ani. Nu merită efortul unor confiscări, procese, umiliri,.. ci doar evaluări materiale corecte și pas..

De voi, de cei mai deștepți dintre voi depinde ABOLIREA - desființarea puterii lor, refacerea constituțiilor mondiale, globale sau cum vreți să le numiți.

Eu, de la cratiță (d-le prof. de mate'), doar atât am putut, să observ, să notez, să rezum.. să încerc să-mi ajut segmentul social mereu plătitor sau năpăstuit.

Altfel, nu vă mai plângeți de nimic.. e normalul .....

Dumneavoastră, din 'cea dimensiune și beton de mate', cum vedeți lucrurile ?!

03.03.2024 .. educație, dresaj, nostalgie, sistem de valori ?!
Mă bucur pentru cei care s-au bucurat (de fenomenul ”mărțișoare”) dar mie, acest tip de sărbătoriri îmi provoacă o milă sfâșietoare.

Mi-e greu să rezum..
E aceeași percepție pe care o am, în aceleași împrejurări, cu copiii (și maturii) cu dizabilități sau cu sătenii acestei țări.. e un nivel MINIM la care suntem reduși permanent și căruia i se spune (milos – empatic – steril) tradiție.

Pare că o "inginerie" ține morțiș să nu ieșim dintr-un fel de infantilism slugarnic iar noi ne prefacem entuziasmați și-i abandonăm acolo, la acel nivel sau facem pe filantropii..

N-am nimic cu tradițiile,.. le iubesc dar suntem mult mai mult de-atât.. iar faptul că mereu suntem readuși la acest nivel iar acest fapt este sărbătorit... NUMAI acest fapt (nivel) ne reprezintă.. mă răscolește. Nimeni înafară de mine nu observă ? Nimeni nu schimbă percepția asta în 2024 ? Am eu o problemă ?!
..........
Ați fost pe la mănăstiri.. ce ați văzut ? Palate, latifundii și sclavi. Ei nu nu-l preaslăvesc pe Iisus ci muncesc în real, fizic, pe ”plantații”.. (ca și alte categorii supuse),.. îi vând imaginea și o iertare imaginară.. El avea o cârpă pe el și un sistem de valori diferit .. Nici pentru Dumnezeu sau pentru sărmani nu sunt. Pentru ce sunt ?

Ați admirat interlopii.. ce ați văzut ? Palate, latifundii și sclavi.

Ați admirat privilegiați și politicienii.. ce ați văzut ? Palate, latifundii și sclavi.

Și peste tot pe planetă e așa.. Asta e o democrație ? Pentru asta s-a murit și se moare la comandă ?

Aici sunt banii cu care ar trebui să recuperăm românii alungați, aici sunt banii cu care ar trebui să creăm locuri de muncă, să scoatem sclavii de pe plantații și să-i căsătorim..

Din "tradiții" a fost scos sensul, rostul: munca, curățenia, bunurile, disciplina (fără violență), responsabilitatea. A rămas doar trăncăneala "despre", nimicul, zgomotul, scălâmbăiala.. și nu cred că există o alienare mai mare decât să aduci gunoaie și droguri în țara în care respiri tu și neamul tău.

Asta e democrație ?! E evoluție ?! Sunt eu nostalgică ?!

Se râde de comunism – socialism.. râd netântoții.

Mai întâi că ne-a ferit Dumnezeu de comunismul crud, aplicat acolo unde ar fi jale să nu fie disciplină crudă.. a fost doar un socialism mimat binișor, cu privilegiați cât cuprinde iar noi ȘTIM mai toate categoriile sau persoanele..

A fost o educație.. gimnastica de înviorare, alfabetizarea obligatorie, disciplina, șoimii patriei, pionierii, utc-iștii.. facultate, căsătorie, job.. după care.. fiecare spre categoria sa socială sau mai mult prin.. ”prin”. Acum s-a ajuns la ”interlopism și filantropie, întins mâna, infectat planeta, cedat resurse..”.

Da, au fost orori tot din lipsă de educație sau excese de putere și lăcomie dar n-au fost traumatizate generații, state, planeta ci indivizi. Când trebuie să conduci o turmă... mai sacrifici și oi, și câini, și ciobani..
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Înapoi la Rațiune sau simțire (percepție)

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 0 vizitatori

cron