Păsările.. toate

Păsările.. toate

Mesajde calauza » Joi Noi 16, 2023 1:52 pm

16.11.2023
Pentru că m-am săturat să plătesc taxe orășenești de trei generații pentru un oraș curat dar să miros găinaț, să calc prin găinaț, să nu pot sta pe o bancă din cauză de găinaț, să nu intru într-un parc de scârba găinațului (și a urinărilor de câini), și să mă tem să mă apropii de autobuz, în stație, de scârba care-mi poate cădea de pe cabluri direct în cap (sunt pățită) !..

Ca să nu aduc atingere sensibilităților celor care se jucau în clasă la ora de zoologie, când erau explicate reguli despre hrănirea păsărilor de tot felul și pentru că tot ce am explicat pe FB a zburat cu timpul, amintesc aici:

* Păsările Cerului, păsările libere, NU TREBUIE HRĂNITE decât după 3 zile consecutive de îngheț al solului (3 zile la rând în care pământul e înghețat).. chiar dacă mor, e selecție naturală, e bine așa.
    Păsările cerului au fost lăsate de Dumnezeu să curețe natura: aerul, vegetația, apa, solul (pământul) de dăunători pe care noi nu-i putem vedea sau prinde decât intoxicând planeta cu otrăvuri. Păsările văd insectele dăunătoare, le miros, ele sunt CREATE pentru a le mânca, pentru a păzi natura. Dacă sunt hrănite de oameni, din necunoaștere, din lipsă de educație sau din răutate, păsările nu-și mai fac treaba lăsată de Dumnezeu iar specialiștii trebuie să dea cu otravă contra țânțarilor, muștelor, lăcustelor, omizilor, căpușelor, ploșnițelor, dăunătorilor copacilor, ierbii, solului.

* Păsările de curte, păsările domestice, cele pe care omul le ține în curți, în crescătorii,... trebuie hrănite de către oameni pentru că ele nu mai pot alerga sau zbura libere după hrana lor lăsată de Dumnezeu.

Dintr-o bizară interpretare sau interese, unii au înclinat balanța "iubirii de animale" în dezavantajul iubirii de oameni. Iubirea de oameni este lăsată de Dumnezeu și se cheamă OMENIE iar grija pentru administrarea animalelor a fost lăsată de Dumnezeu în seama oamenilor cu experiență și știință pentru asta, astfel încât nicio specie (familie) de insecte, păsări, pești sau alte animale să nu dispară de pe planetă. Fiecare specie este necesară (hrană sau pază) pentru alta .. se cheamă LANȚUL TROFIC.. iar sus, sus, în capul acestui lanț, se află omul care trebuie să știe să le controleze (aprecieze) numărul și să păzească toate speciile (nu toți indivizii dintr-o specie)... pentru că se creează dezastre.. (distrug culturile, atacă și ucid oamenii, secătuiesc planeta).

Gropile de gunoi în special (fără idei de protecție), câmpurile lucrate mecanizat (nu mai sunt oameni care să le gonească) iar în orașe hrănirea aiurea a păsărilor libere a dus la o înmulțire nesănătoasă pentru omenire (oamenii de pe planetă).

Nimănui nu-i place să ucidă animale, totuși ne hrănim cum a lăsat Dumnezeu pentru fiecare grupare de oameni, după resursele locului: unii cu carne, alții cu semințe, alții cu insecte, alții cu pești sau divers.

Voi aminti niște grupuri, așa cum le-am pomenit eu de-a lungul timpului..

1. Ciorile.. nimănui nu plac ciorile  dar ele trebuie să existe, pentru că le-a lăsat Dumnezeu, pentru că sunt un fel de sanitari ai planetei și fac parte din lanțul trofic. În exces, deranjează orașele teribil și nu numai. La țară, acolo unde ulii și vulturii n-au fost omorâți, ciorile nu fac prăpăd decât dacă au gropi de gunoi neasigurate de unde se hrănesc și se înmulțesc.
     Ca să le reducem numărul și să asigurăm liniștea celor care plătesc taxe pentru toată țară (orășenii), propun:
   Seara, târziu, să fie "utilaje" pregătite sau drone specializate, silențioase, dotate cu plase.. să fie poziționate lângă copacii cu cuiburi. Când s-au întors ciorile la cuiburi și s-au liniștit (orele sunt diferite dar acum s-au mai desfrunzit copacii și e mai simplu) să fie aruncate plasele peste cuiburi, strânse la bază și decupate crengile care susțin cuiburile (cât mai aproape de cuib). Se strâng astfel plasele cu tot cu crengi și ciori.
Soluții:
1. Sunt donate grădinilor zoo care au nevoie de hrană proaspătă - șerpii, felinele, lupii,.. nu vor tuși. Dacă erau porumbei sau turturele, sunt foarte bune de mâncat și pentru oameni (loco sau export);
2. Dacă vi se pare mai ieftin, umpleți un camion mare cu toate aceste plase, duceți-le în vârf de munți sau pustiuri, eliberați ciorile și recuperați plasele.. acolo începe selecția naturală.
     Totul e mai eficient și mai puțin fioros decât gloanțele și mii de ciori moarte care trebuie ... trebuie.

2. Porumbeii, guguștiucii, turturelele.. Amintesc tuturor că sunt comestibile, se fac supe, ciulamale, tocănițe grozave. Am mâncat în familia mea, sunt delicioase... (erau mai greu de curățat pe vremea aceea). Trebuie doar o scurtă instruire de a verifica sănătatea cărnii,.. ca la orice carne.
Se prind ușor. Li se dă hrană, cam orice, iar când s-au adunat se aruncă o plasă peste ele și se strânge șnurul prevăzut al plasei..

3. Pescărușii.. deja trebuie strânși și donați grădinilor zoo sau celor care au animale carnivore în îngrijire..  eu nu le-aș da bani când e atâta hrană în natură. Nu știu dacă sunt comestibili pentru oameni dar cred că da..  la fel ca struții sau alte păsări.

Am militat pentru acoperirea locurilor de joacă ale copiiilor cu plase care să nu lase păsările să intre sau să infecteze locul de joacă. Copiii trebuie să mănânce în parcuri atunci când vor și unde vor. Copiii vor duce omenirea mai departe, nu păsările sau șerpii, sau câinii, sau... care fac sute de pui într-un an.

Ps. În iulie am văzut berze hrănindu-se într-un centru de selectare a gunoaielor "închis" (după programul de lucru). Ele își fac nevoile acolo, oamenii lucrează a doua zi acolo deci.....
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm

Re: Păsările.. toate

Mesajde calauza » Mie Noi 22, 2023 4:44 pm

22.11.2023
Dacă aveți, dacă cunoașteți, dacă vedeți, dacă aveți cunoștințe, dacă mai aveți răbdare pentru persoanele care hrănesc păsări libere în ORAȘE și nu numai,.. EXPLICAȚI-LE cum e cu hrănirea păsărilor libere și că e mare nevoie să hrănească păsări și animale domestice la sate..

Priviți natura voastră bolnavă, copacii strâmbi și suferinzi și înțelegeți că oamenii nu pot lua locul păsărilor în grădina lui Dumnezeu.
calauza
Site Admin
 
Mesaje: 85
Membru din: Sâm Mar 07, 2009 4:17 pm


Înapoi la Igienă și sănătate

Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator